Zentangled

Zentangled illustrationer

– meditation møder boligindretning

En Zentangle er en tegning lavet på en helt speciel måde og efter helt specielle principper. En ægte Zentangle tegnes altid som et abstrakt, firkantet mønster og altid med sort blæk på hvidt papir. Om det er som værtindegave, dåbsgave eller til stuens nye indretning, skaber zentangle-illustrationer, med de håndtegnede og detaljerede motiver, et autentisk og personligt udtryk. At tegne Zentangles er afstressende og det omtales derfor ofte som yoga for hjernen.

Vores Zentangled-billeder er inspireret af disse principper – se vores udvalg af hjerne-yoga

Set nok? Gå til shoppen her

familie illustration til bolig

Zentangled – hvordan illustrationerne skabes

Udførslen kan se kompliceret ud, når man tager et hurtigt kig på en zentangle. Men går man i dybden med illustrationerne, kan man se at hvert motiv er skabt af detaljerede gentagelsesmønstre – mønstre der skaber et større billede og en sammenhæng. I udarbejdelsen af illustrationerne er det disse små mønstre og gentagelser, der har en næsten mediterende virkning. Undervejs i arbejdet kan slutresultatet være svært at forestille sig, men når den sidste streg lægges får illustrationen sit eget liv og sammenhængende udtryk. Illustrationerne laves sorthvide, og mønstrene er på den måde muligheden for at lægge nuancer i værket.

Indretning og Zentangled

Det sorthvide udtryk i zentangles har en simplicitet der passer godt til skandinavisk boligindretning og design. Tegningerne findes i mere eller mindre komplekse motiver, og kan derfor tilpasses forskellige omgivelser og stile. Med finurlige eller søde beskeder på illustrationerne, kan zentangled være et oplagt valg til en sød dåbsgave, værtindegave eller personlig gave til venindens næste fødselsdag. Zentangles er i den seneste tid blevet mere populære og har skabt inspiration til forskellige fortolkninger af konceptet. Det sorthvide udtryk passer til danskernes boliger, så mon ikke zentangles og inspirationen det skaber er kommet for at blive.